Posts

Selamat Hari Raya

Image
Assalamualaikum. Hi. kadang rasa blogging ni best jugak dikala kebosanan takda apa nak buat,so boleh menceceh kat blog. I know nobody was reading but still i imagine lots of people are reding my blog. Mihihih So,Selamat hari raya everyone! Tahun ni aku raya as pekerja. So,limit sikit waktu beraya. Jujurnya,setiap tahun aku hanya perlukan 2 hari je utk raya. Sejak Yayi and Nenek aku meninggal lah. Like aince im in Form2. Since then,raya pertama aku mesti kat rumah atok. And dah takde pergi keluarga Yayi and Nenek dekat rengit. so sampai ke petang melepak dekat rumah atok. Raya kedua pergi semua rumah adik beradik abah and mak. Then,habis! Haha senang je aku beraya. Untung laki aku takyah rebut sangat. I okay je memana. Cuma dengan parents mmg wajib bersalaman raya pertama lah.Oh tahun ni jugak mcm malas sgt nak beraya. Baju raya aku beki online kain cotton je uolls. Kawan2 i amboi pelbagai gaya. Aku sangat malas,order baju cotton awal2. Then,aku ingat nak cr baju lain kat bazar pt raja…

Pre-ramadhan gathering

Image
Assalamualaikum. Dah tinggal 10 hari terakhir dah ramadhan tahun ni. Alhamdulillah better dr tahun lepas. Sebelum ramadhan aritu,family atok aku ada buat kenduri tahlil arwah. So semua anak cucu balik kampung. Yang aku suka bila gather kat rumah atok ni,semua jadi riuh. Biasa aku akan datang dr siang sampai lah lepas habis kenduri tu. Sbb aku dekat kan. Nanti aku tolong lah apa yg patut. Selalu lah aku kena marah dgn makcik2 aku. Tapi aku paling tak suka bila org dtg lambat,pastu sibuk nak arah aku itu ini. Haiihh meluat den. Kita sesama sepupu kot,perlu ke arah aku buat itu ini sdgkan kau tak tahu aku dh berkenduri sjak pagi. Haa gtuuu. Like tak hormat lah usaha aku membantu. Eh dah megumpat plak. Haha eh tak ngumpat,saja ja meluah perasaan. Oh aritu sebelum majlis ada lah ambil gambar sesama satu family. Sbb dah alang alang semua ada kan. Bila hari raya maybe tak semua ada sbb balik kg lain. tp tu pun ada yg taknak bg kerjasama ckp alaa nanti raya kan boleh ambil. Memang lah bole…

Very quick hang out

Image
Hai. Assalamualaikum. korang dah tengok now you see me 2. Tadi ngau tetiba plan and ajak tengok cerita tu. Dengan Mel skali. Aku cam okay jelah since mmg aku tgok yg first. So expect mestilah best kan. So pergilah ktorg dalam pukul 830. Nak ticket 850 punya pasal,terbanglah tarawikh den. hehe Patutnya aku kena sampai awal and beli,walaupun rumah aku paling dekat,tapi sbb dah tersadai lepas buka and maghrib,lambat sikit lah sampai. 835 keluar rumah,840 aku dah sampai dah. Dekat kann. Tapi Mel lagi awal lah. Hmm so after tengok tu,aku rasa yg first lagi best lah. Yg ni mcm kelam kabut sikit jalan cerita dia,and mcm dah expect apa yang akan berlaku after. Haa gtu. Rushing sangat,ktorg sampai,terus beli ticket and masuk,then 2 jam dalam wayang,keluar terus balik. Ongtua sangat gaya lepak. hahaha So heres the selfie. Ema Ngau Mel

Ramadhan 2016

Image
Assalamualaikum. Sekejap je dah nak half ramadhan kan. So camne ramadhan korang? Alhamdulillah. Setakat ni masih penuh lah puasa aku. Biasalah pompuan kan. Hee eh,seriusly tak tahu nak type apa. Cells blogging aku dah semakin takde dah. Asal nak type je mengantuk. Kat office memang idak lah ada masa untuk berblogging bagai. Sekarang trend baju raya apa ek? Aku ingat nak back to basic je tahun ni. ala ala ayu gadis kampung gitewww. Miahaha oh ni time bbq aritu. Lepas tarawikh p buat bbq sampai tengah malam. Esoknya merana ngantuk. Oh,sekarang org puasa dah takde main mercun ke main meriam ke. Dulu time aku bebudak,lepas maghrin je bertebaran p main mercun segala. Laa niiii,main mercun sikit jiran tgok kau like kau baru lepas bunuh org tadi. Alahaiii. Aku bakar dlm bakul motor pokcik nak? Haa gitew. Menyams. Aku dok kampung kot. Bukan bandar. Kalau bandar,cam relevant lah sikit kot kannn. Soo boring. Takpelah. Fikir baik baik je bulan baik ni. Hehe 
okay lah. Azam kurus masih lagi tak ber…

Angan angan dulu

Image
Hai. hari ni nak cerita pasal kenangan dedulu lah. Tak lah dulu sangat pun. Hehehe Hari ni aku cuti,patutnya half day. Senggugut lemah badan aihh.

Dulu time aku Form2,aku suka gila sains. Konon macam power lah selalu dapat A,terus impian jadi tinggi. Hahaha walhal ujian je pun. Jadi bila dah bajet pandai and teror sains,makanya aku pun tak malu letak lah cita cita psychatrist. Eh gtu ke eja nya? Konon hebat sgt lah nak jd pakar jiwa mental segala. Tak lama keputusan ujian aku pun tak hebat mana. Jadi cam nak tuko cecita lain. Hahaha pastu tak ingat aku tukar nak jadi apa. Tp Form4 and Form5 kan aku choose utk masuk aliran sains teknikal. Walaupun dapat banyak bantahan. Sbb mostly cakap,sekolah sains,ambiklah biologi. Kalau nak ambil teknikal,baik masuk teknik. Reasonable lah jugak kan alasan dan bebelan dorang tu. Tapi aku tetaplah ambik teknikal. Sebab apa? Sebab akusuka tengok org bawak board LK tu. Macam cool gila. Haha Entah pape. Tp cecita masa tu mmg either nak jadi architect or…

MENGANTUK

Hai. Hari Khamis yang normal. Aku kat office laa ni. Baru masuk lunch pukul 2 tadi. Cemni lah kat office setiap hari pun. Asal mula masuk je,mesti lemau,mengantuk. Nanti tetibe segar dan otak laju berfikir bila dah nak dekat 5.30 petang. Suci sgt perangai aku kan. hahaha

Bila pagi kalau mengantuk pun aku pura pura lah segar sebab Miss Haw ada, dia akan selalu lalu belakang aku sbb ada rak file kat situ. So takkan lah aku nak bermalas malasan men-google dan online kan. Nanti kena sound free je mana nak letak muka oii. hihihi

Eh tetiba dah segar balik ni. Tapi otak masih menerawang baju tunang nak pakai warna apa. kehkehkeh. Mengantuk sgt tu sampai berangan tunang. Oh tadi akak office panggil suruh betulkan cara filing. Aku paling malas betulkan kerja aku. hahaha okay lah. Nak pura pura jap.

Have a nice day everyone. Doakan aku beli USB Cable yang boleh transfer gambar ke PC cecepat yek. Oh lupa bagitahu, PC aku ni RAM dia 500mb sajo yaaa. Sabonyaa aku dengan kelembapan nya setiap hari.…

Working Life Now

Image
Hmm. Hai. Aku skrg dah habis belajar. Alhamdulillah di offer kerja sebelum habis belajar lagi. Audit firm kat Batu Pahat ni. Ingat lagi time praktikal dulu,aku punya lah tak suka kerja audit firm. tapi,perancangan Dia lagi hebat. Aku masuk kerja just after balik dr Puncak Alam. ok lah daripada menganggur. hihi

Aku masa diploma dulu memang dah cakap dah kat Aida cam aku taknak sesangat lah masuk Audit Firm ni. Sebab utama mestilah sebab kitaorang dah tahu gaji audit firm kecik as compared to Corporate line. Pastu kerja asyik nak kejar due date jek. Office aku lagi bosan. takde field audit ya. Semua desk audit. Bosan lah kau memerap buat audit kat office je.

Aku selalu lah cam merungut dalam hati. Bosan,bosan,bosan. Tapi kekadang fikir balik,bersyukur dah dapat kerja. Ada kawan aku tak dapat pun kerja lagi sampai sekarang. Alhamdulillah.

Berapa lama dah aku tinggalkan blog ni. dek kerana bosan kat office even kerja berlambak,maka rajin lah aku update semula. hehe sekadar luahkan rasa ya…