Posts

Showing posts from January, 2012

sooner or later.

Luahan hati seorang wanita...

My dear FUTURE Husband..
I will cook.
I will clean.
I will shop.
I will be the BEST wife, ever, InsyaAllah..
I will dress up for you.
I will maintain my appearance for you.
I will make sure to be the BEST wife I can be, InsyaAllah..
I will have children with you & I will raise them to be the best they can be.
I will be the BEST mother, InsyaAllah.

Perbezaan Antara Suka,Sayang dan Cinta.

Saat kau MENYUKAI seseorang,kau
ingin memilikinya untuk keegoanmu
sendiri.
 Saat kau MENYAYANGI seseorang,kau
ingin sekali membuatnya bahagia dan
bukan untuk dirimu sendiri.

Saat kau MENCINTAI seseorang,kau akan
melakukan apapun untuk kebahagiaannya
walaupun kau harus mengorbankan jiwamu.

Saat kau MENYUKAI seseorang dan berada
disisinya maka kau akan
bertanya,”Bolehkan aku menciummu ?”

Saat kau MENYAYANGI seseorang dan
berada disisinya maka kau akan
bertanya,”Bolehkah aku memelukmu?”

Saat kau MENCINTAI seseorang dan
berada disisinya maka kau akan
menggenggam erat tangannya…

SUKA adalah saat ia menangis,kau akan
berkata “Sudahlah,jangan menangis.”

SAYANG adalah saat ia menangis dan kau
akan menangis bersamanya.

CINTA adalah saat ia menangis dan kau
akan membiarkannya menangis dibahu
sambil berkata,”Mari kita selesaikan
masalah ini bersama-sama.”

SUKA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata,”Ia sangat cantik/tampan
dan menawan.”

SAYANG adalah saat kau melihatnya kau
akan melihatny…

seronoknyaa!

hahai! seronok tao! esok dah khamis. pastu, jumaat. then cuti. khamis naik train ke shah alam. jumaat naik bus ke penang.. jumpa dgn yang tercinta. ye. yang tercinta! saya masih cintakan dia. dia, saya tak tahu. jadi saya cakap on my behalf only. penang, do wait for us.

this is true.

Image
this is so true . its happen to me last night.
but in a different way.
and some other advices.

it's almost 2years baby. and its meaningful.

Image
hye. assalamualaikum. hari nie 16january2012. yeah. arinie i have made a decision. we are not belongs together anymore. takpelah. awak pon dah jumpe peganti saye. saye pon tak kan menyemak menagih kasih dr awk.
saya tahu awak kata awak masih sayangkan saya, cintakan saya. tapi, bagi saya itu semua dah tak berguna, bila dah ade orang ketiga. saya takde hak utuk menghalang pilihan awak, kebahagian awak.

awak, selama hampir dua tahun kita bersama. banyak yang kita lalui. banyak yang saya dan awak dah cuba perbaiki. tapi, saya terima kalau memang dah kesudahan kita disini.
awak, terima kasih buat saya happy selama ini. tapi, senyuman yang awak lakarkan, biarlah menjadi milik gadis yang awak kehendaki. sungguh, saya pasrah.
awak, terima kasih beri saya itu ini. saya mintak halal semuanya dr awak. saya tak mampu bayar balik. nanti saya mesej ibu saya akan mintak halal untuk semua yang ibu berikan dekat saya.
awak, satu yang paling berharga, saya mintak biarlah saya simpan memori kita, keran…
The day that i met you.
the day that i was close to you.
the day that i loved you.
the day that we held hands.
the day that i spoke to you.
the day you listened to me..
none of the day that i don't miss you.
muhammad afiq hafizuddin.

painful but cute.

Selepas dua tahun bersama. satu pasangan girlfriend dan boyfriend break up. one day, si girlfriend jalan dekat shoppin mall. dan ternampak bekas boyfriend with his wife. time si girlfriend nak pass by his ex boyfriend. dia dengar the husband and wife tengah argue pasal sumting.

" awak nie. mesti tertinggal. dah saya kene bayar. "
bekas boyfriend dia senyap dan melalui air muka, dia nampak sedih kena marah dengan wife. ex boyfriend dia tu tak perasan pon yang dia baru pass by mereka. then, si girlfriend cakap dalam hati.
" nie mesti dia terlupa bawak wallet dia. haissh. dah kahwin pun masih sama. lain kali, letak lah dekat handbag wife before keluar kereta, macam selalu. mesti tertinggal dekat bawah kerusi driver"
si girlfriend seka airmata dan terus berlalu meninggalkan mereka. aku pernah berharap dan bermimpi menjadi reminder kau bila kau terlupa sesuatu. macam yang kau lalui tadi. takpelah, semoga jodoh berkekalan.
cerita ialah rekaan semata. idea semasa susah hati. be…