Posts

Showing posts from 2012

wedding theme for Lyana Hisyam.

Image
Assalamualaikum. hai deariesss. hikhik ai sangat teruje yek hari nie. Tadi pagi online blogger and nampak pulak kak Lyana Hisyam nie buat give away about her wedding. lalu ai sangat eksaited nak join. acah-acah akan menang je the precious rm50 tu. sapo nak bagi oii RM50?? mintak kat mak apak pon surely kne tanya dulu what the moneyy for. eheh jadi, moh laa kite berusaha untuk rezeki ini. *senyum-senyum.

okayy. sebelum aku melalut sampai kemane2 ntah. meh laa aku curah kan idea yang konon-konon sagat creative lagi innovative. ehikhik firstly, lets me start with the theme color for her wedding. i mean for her reception. as she is very adorable,beautiful with fair skin, i chose PINK AND WHITE as her color. i named it as glimpse of beautiful pinky wedding. ecehhhh. sangat laa melebih-lebih bagi title wedding segala. fenfelling wedding sendiri nie. hoho maafkan ai lyana.


fenfelling lagu be mine by tasha manshahar. ehehe. okayy theme color ialah pink and white. so, the next is for the pelam…

THEY.. will never be replace.

Image
Assalamualaikum. banyak benor mase terluang. jadi moh lah kite update entry ke melaka sabtu lepas. pergi dengan the best partner in segamat. kitorang rapat since sem 1 walaupon sekarang kitorang bawak haluan kelas masing-masing. ecehhhhh. geli sangat ayat. bawak haluan pon jumpe jek kat kampus cenonet tuh. ehehe malas laa cerite bebanyak. so, here the sequences.....

 sesampai awal giler kul 10. perut aku mencari masalah jadi moh la kite melawat semua stesen minyak kat melaka. heee pastu terus ke makhkota parade and dataran pahlawan. tak beli ape pon. jalan and sekali lagi mari aku cek semua toilet, bersih ke idakk. ahhh.. perut ai sangat tak bagi kerjasama okayyy. ughhh! lets the picture speaksssss.







2. ktorang jalan ke bangunan Stadhuys. penat basah baju ohh. kat sane ingat nak naik bas panaorama. tapi leceh. encik driver bus nak g lunch dulu. jadi, moh la kite bakar kalori. ehehe jalan ke menara taming sari. aku tak naik. dah pernah naik dah. jadi bagi la kawan den nie naik.















bola oh bola.

Image
assalamualaikum. nie cerite bola malaysia lawan thailand yang main dekat bukit jalil tuh. ehehe. lama bukan? ye. aku ialah manusia malas update and bile update dah basi and takde idea pon. hahah suketi ai lah. aku eksaited tau turun bawah nak tengok bola. siap kene blame dgn geng sebab decide tengok bola dekat cafe yang salah. port yg ktorg pilih sangat jauh dengan skrin and ofkos tak dengar sore. apetah lagi muke pemain. sangat jauh sampai nampak kaler baju je. so, ktorg just tengok berdasarkan kaler biru and merah. sangat sadis yeee.. makanyaaa aku jadi bahan for the whole mistakes. ahaha sape suroh den decide. and sape suroh takot nak bangkang idea den. ahaha yang malaysia vs thailand dekat bangkok ai tak turun. hujan lebat. jadi harus manjakan lemak yamg dh tepu nie. ohiohoho


me with jah. pehhh. dia blame aku sampai habis game kot. uhukhuk. jangan kau tya kenap gmbar begini. aku guna app puding camera. ntah ape ntah.

MELAKA aku datang... lagi!

Image
last weekend. the re freshness weekend. flash back old memories. flash back the boundaries between us.
our laugh, tears. dumb and maybe dumber action and situation diingat kembali. for the last semester as a diploma student in Segamat. in sha Allah.

"Saya mahu KEKAL cantik dan sihat dengan Shaklee ESP. Jom dapatkannya pada DISKAUN HEBAT di UmmiIrfan.Com"

Image
Assalamualaikum
wahhhh! beritaaaa baik korggg! know whatt? tadi lepas solat maghrib, tetiba rase nak online. yelahh sekarang kan musim final for Uitm student, so, memang jarang laa aku nak update blog. pastu, tibe-tibe je dpt Nur nak online kan. hikhikss *over. rupanyaa ade sebab uollsss. Try bukak blog sorang akak nie. yelahh nak bace info pasal vitamin and produk Shaklee kannn. *bace je.. niat nak kerje cuti sem untuk beli. hee. okayy..sambung cerita. pastu rupenya akak ummiirfan nie nak buat give awayy you olsss.. aku terus cam tersedak airliur bace. *over lagi. haha Akak lia kali nie buat giveaway sempena hari lahir beliau pada bulan Oktober nie. nak sebarkan tentang produk Shaklee palingg hot tuu, ESP. haaa, ape tu ESP? nak tahu, korang boleh laa ke link blog akak nie. banyak info korang boleh dapat.  fuhfuh. nak tulis pon rase berdebar je. eksited gile aku nak join. mane tahu ade rezki, boleh menang. so, kerja time cuti sem, boleh topup vitamin Shaklee yg lain pulak. haaa.. ber…

tears.

Image
dear my past love,

sincerely,   your past memory.               


rezeki..

Image
assalamualaikum. hari khamis aritu, aku pergi masjid dengan kengkawan. ade majlis solat hajat. wahh.. kemain semua nak sedondon jubah oii. haha pastu, lepas ceramah and isyak, time nak balik tu, dapat makanan. sorang dapat sekotak air and sebungkus kuih. tapi, tahap pundi kencing aku memang susah nak control lately nie. soo, aku cakap ah, nak patah balik ke masjid sbb nak lepaskan hajat. jap g, pas aku kuar toilet, mak aih, satu plastic bag kitorang dapat air and kuih. fuhfuhfuh. gembira sakan awak balik hostel yang jauh berbatu dengan beg plastic ngalah g shoping weekend. hewhew



ehehehe. ekau tengok betapa gigih aku bawak plastic bag penuh makanan. pastu,dah sampai bilik pon ade orang bagi jojoe'S hotdog. ohh myy! pastu ade lagi pisang goreng laa ape laa.. banyak giler makanan. last-last, kuih aku makan buat bfaz. pastu sakit perut. kewl bukan? hahaha