wedding theme for Lyana Hisyam.

Assalamualaikum. hai deariesss. hikhik ai sangat teruje yek hari nie. Tadi pagi online blogger and nampak pulak kak Lyana Hisyam nie buat give away about her wedding. lalu ai sangat eksaited nak join. acah-acah akan menang je the precious rm50 tu. sapo nak bagi oii RM50?? mintak kat mak apak pon surely kne tanya dulu what the moneyy for. eheh jadi, moh laa kite berusaha untuk rezeki ini. *senyum-senyum.

okayy. sebelum aku melalut sampai kemane2 ntah. meh laa aku curah kan idea yang konon-konon sagat creative lagi innovative. ehikhik firstly, lets me start with the theme color for her wedding. i mean for her reception. as she is very adorable,beautiful with fair skin, i chose PINK AND WHITE as her color. i named it as glimpse of beautiful pinky wedding. ecehhhh. sangat laa melebih-lebih bagi title wedding segala. fenfelling wedding sendiri nie. hoho maafkan ai lyana.


fenfelling lagu be mine by tasha manshahar. ehehe. okayy theme color ialah pink and white. so, the next is for the pelamin of glimpse of beautiful pinky wedding. ;p


sebelum pergi ke tempat nikah, turun ke bawah dengan lagu thousand years by taylor swift and civil wars mengiringi. ikikss. okayy. nak tukar selawat syifa dan zikir lebih harmoni sebenarnya.


nie yelah tempat untuk pengantin perempuan duduk sementara tunggu pengantin lelaki terketar-ketar salam tangan tok kadi. santekk an. manis je si awak bersimpuh atas tu. hehe kathis is the concept, u may kecikkan sikit tempat nak duduk tu. ai kan tamak. semua nak besor. senang sikit si pengelap muka nak dok sebelah. mak nak dok sebelah. ye dakk? hehe


untuk kerusi pengantin, ai prefer kerusi macam nie. modern and sangat elegant. both will look so sweet on those chairs. eh? pe kene chairs bleyh buat nampak sweet? haha



both are sangat buat mate ai julingg. takde, dua-dua sebenarnya sangat sweet tapi elegant dan modern. in pink color lagi. yelahh. kate wedding ade title an. hikhikkss aku pilih kerusi putih sebab nanty nak match dengan baju pengantin yang aku suggest kan supaya brides akan nampak menonjol dan tak tenggelam dalam pelamin nie. haaa. got it?


haaa.. kalau lyana nak buat pelamin outdoor. maybe boleh gune concept pelamin yang macam nie. lagi sekali, tukar kpd pink color. siap ade sayap-sayap. sangat lah pepari uollss. hehe suke tak?


okayyy. dah sampai tang baju. color baju i chose this pastel pink untuk lyana. dengan kain menjela2 kebelakang. pastu ade flower girl yg pegang lebihan kain tu. awwww! aku nakkk! hoho *meroyan nak kawen.


one more design. yang nie aku sanagt suke. simple dan tak perlu lecehleceh takot terpijak kain sendiri. lace buat nampak baju nie elegant yet simple. tapi color tukar pada pink pastel tadi. cantik bukan??



nie cadangan untuk tempat makan para tetamu yang datang. tablecloth pink dengan kerusi putih. :)
and lastlyyyyy..


kalau ade bajet melebihi, boleh laa buat....
candy buffet! ohh. candy buffet nie boleh jugak letak sama dengan pink cupcakes, macarons and choclates. 




people will enjoy and it will totally be ur day!
hope you like it! 

THE GLIMPSE OF BEAUTIFUL PINKY WEDDING.














Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

emalia sis.

Ramadhan 2016