Posts

Showing posts from January, 2013

alahaiii. sweetnyeee suami oii.

Rumah tangga yang lama juga perlukan godaan, perhatian dan kejutan! 

SUAMI : (sedang menonton Rambo,Tv9)

ISTERI : (Siapkan air kopi kegemaran suaminya, lalu duduk sebelah melayannya menonton tv) Abangg, dah 15 tahun kita kahwin kan..Cepat je masa kan.

SUAMI : Haah.. (menonton lagi tv)

ISTERI : Abanggg, tgh ckp dgn abg niiimm..Ummm

SUAMI : Iye.. Jap abang nk pergi tandas.

=========================================
15 minit kemudian..

ISTERI : (dlm hati) Kenapa lama sgt ni.. (lalu dicari suaminya ke bilik air, dapur dan bilik.)

SUAMI : (tiba2 tarik tgn isterinya dan rapatkan di dinding bilik) Sayangg, sengaja tadi abg buat2 x layan. Tahu hari ni ulang thn kita. Selamat ulang tahun yg ke15, abg tak pernah berhenti syg ayg dan cuba mengorat ayg setiap hari.hehe..Cuba tengok katil kita tu :)

ISTERI : Tauuu, abg niii.. Terima kasih bang, wlpn selalu buat suprise,tp setiap kali tu sy x sedar dan terkejut :)

Ini satu aduan. tehehehee

Image
haiiii.. lame dah tak ngadu-ngadu kat sini. ehehe gedik sangat nak mengadu segala kan. biarlah. nak ngadu kat semua orang. pastu kena marah. muahaha kawan-kawan aku laa. suke gawang-gawang dengan ai. suke sangat paksa-paksa ai. tsk,tsk. tetau ke hati aku lembut. tetau ke airmata aku mcmair terjun. janganlah garang-garang. hahaha puiii. geli kan?

takdelah. dah dua hari dah aku flat. lemah gilss. konon tak busy takde kerja segala kann. sekali dapat. haa, amek kau. berlambak. sampai berdarah hidung kau stay up perah otak. dah lama kan tak guna otak aku nie. sekali guna, haaaa. terus teperanjat dia. sampai berdarah hidung aku pepagi. kehkeh. sadiss. pastu dah lama migrain tak datang boleh datang. aku tak datang kelas, pastu habis kelas budak-budak nie serbu bilik aku, tanjat tengok ema dah bertukar pelakon cerita hantu mungkin. hahaha jerit-jerit makcik-makcik tu tengok muka aku stok pucat lesi sambil tarik-tarik semua rambut gaya nak cabut anak pokok gituuu. tapi bukan nak kesian. marah-…

awwww!

Image
cantik tak? aku suke! nie laa bilik aku. huahua maap kan den. nie bukan bilik aku in real life. tapi in dream life. i love green! pastu bilik dia nampak smart and takyah semak-semak dengan ntah pape benda dalam tu. nanti nak campur dengan sepah-sepah baju terbang sana sini lagi. jadik laa tempat tidur kucing beranak. baek cam nie jek. kalo tambah sepah-sepah pon still boleh jalan selit-selit. luass kannn. kehkeh kau tengok tingkap dia, kalau gadoh degan laki, kau campak je laki kau lalu tingkap. habis cite. huahua okayy, tak lawak. terus aku kena reject jadi calon istri pilihan bile orang baca kangg. maap-maap. :p

nie office aku. awww!awww!awww! mohon tumbuk je muka aku sebab berangan di luar batasan. haha byeeee.


OHH.. aku sorang je rupanyaaa..

hehe. kan aku selalu mengadu aku bosan sem nie an. takde kerja laa, ape laa. bukan semua orang ye rasa camtu. aku tengok budak-budak kelas aku busy je weekend nie. aku je peing kepala tak tahu nak buat ape. kerja Audit buat, baca sikit. berangan lebih laa.. haha aku dah tahu dah kenapa aku je macam takde kerja. aku baru teringat yang aku ade kerja group. cuma kerja tu belum sampai part aku. means aku ade project akaun and ent tu. tapi aku kena bahagian financial which the last step. so, aku kena tunggu bahagian marketing, operational siapkan dulu details baru aku boleh proceed dengan kerja-kerja aku. ohoh. lega bila aku teringat pasal benda nie. hewhew. okayy. entry takdee motip. cece[at lah keluar dari page aku nie.

p/s: Pahang Pharma Vit C masih ade stock lagi. sape-sape nak COD kat Uitm Segamat pon boleh text aku. thanksss. ;)

tungguuuuu..

hye. next time. aku akan cerita pasal a product. sangat berkhasiat. femess. harga berpatutan.  nak tahu ape? hehehe tungguuuuu...

i wish i could...

Image
i wish i could achive what i want. what im dream for. eventhough part of my dream have been ruined. but there are still other dreamsss that can be fulfilled. i wish i could manage to be an Accountant soon. in Allah bless.


awwww. berangan sangat nak kerje pakai suit dengan blazer semua. entah-entah kena pakai uniform memasak je dok kat rumah. huahua! tapi serius, selalu dream nak kerja office with corporate appearance. tengok la du-tiga-empat tahun lagi. aku update gambar nanti ekh? kalau aku pakai kain batik anak berderet pon aku update nanti. kehkeh! mane tahu kan. future is really scary.

ketakutan.

assalamualaikum. hai. aku baru je lepas seat and buat project Account with one of my teammate. penat jari tekan-takan calculator. kan best kalau aku amek engineering ke, medic ke. banyak practic laa dorang punya project. takdelah ngadap kertas, caculator, excel. kertas, calculator. hee takpe. there is always be a reason behind something. tapi serius aku suka account. senang. ringkas. ehh?

ohh. tajuk pasal takot an. ntah. lately nie aku takot. macam dalam ketakutan kalau terfikir, terlintas. tapi selalu pujuk hati suapaya tak takot and tunggu sampai masa sebenar tiba. tapi nak tunggu tu, kena lalui hari-hari yang penuh persoalan dan ketakutan. hopefully this will end faster. cepatlah akhir bulan tiba. and harap the result is like what i hoped for. kalau tak, camno den nak terang kat parents den. haishhh. okayy. till den. see ya!

ENT project.

Image
assalamualaikum. weekend nie cam bosan jugak sebab mostly kawan kat kolej aku nie bersepah pergi benchmarking project ENT. group aku jek dah pergi awal2 time cuti midterm aritu. so, aku dengan Aida pon macam nak muntah tetau nak buat ape for this weekend. hehe erm, entah. dulu aku macam busy. rase masa aku tu fully utilised. takde pon bosan sampai nak muntah dalam bilik. *hover. i dont expect my last semester will getting too bored. bila bosan camnie. mula lah macam-macam aku fikir. macam aku kenang. ohhh, i should keep my mouth shut before aku tulis unreliable things further. kehkeh somehow, aku nak cerite pasal benchmarking untuk ENT project aku jek. And im currently busy with Account project. semoga semua dipermudahkan. ohh, btw. haritu budak-budak cakap mase meeting account students, hanya dua orang budak semester lepas yang berjaya dekan. aku like, oiiii! 2 orang jek. terus rase keyakinan nak dekan sem nie amat tipis. tsk,tsk. semua harapan after diploma terasa berkecai after on…

RM50 is MINE!

ehem-ehem. silalah eksaited dan laju-lajulah ucap congrats kat aku. huahua takdelah. ingat aku masuk giveaway for wedding theme yang eksaited kemain macam nak buat preparation wedding sendiri aritu? yeahh. aku menang. ALHAMDULILLAH. saudari Lyana dah pon bank in that RM50 tu dalam akaun aku. thaksss. tapi rase taknak guna duit tu. yelah. manusia jakun macam aku jarang menang-menang nie. ehh? jarang ke? hehe tak lah. selalu aku menang barang. bukan duit. so, bila menang duit rasa sayang pulak nak gune. and tetibe sebak pulak. teringat aku pernah cerita nak gune that money for what kat someone. and that someone tak bagi aku guna and jangan membazir. aihhhh. ape benda basah-basah mate aku nie. okayy. ade habuk masuk mate. izinkan aku mengelap habuk kat mata. assalamualaikum. :)

Facebook

Image
aihh. bosan noh lahai sem 6 nie. tiap hari aku dok tidur awal. rumate aku plak setiap hari takde kat bilik. busu memanjang. oiii! sape yang sem6 nie. aku ke dia? haha kadang-kadang aku tetau nak pergi mana. aku bukan kaki lepak ketawa hinggar binggar kat memana. aku turun beli makanan then naik. yeahh. aku memang yakde life. aku sesar tuh. tsk,tsk nak wat cano. aku memang tak minat.

ohh. nak cerite pasal facebook jek kan. yeee. aku memang dah deactive facebook. takde dah social network selain blog sawang aku nie. aku bosan dah orang call aku dok tanya. 'oii, kau remove aku ke? knape tak jumpe FB kau'. wahai rakan sekalian, aku tak pernah remove korang walau aku sakit hati ke, walau korang backstab aku ke. tikam lah belakang aku, kutuk lah belakang aku. aku tak remove korang punya. tapi aku lebih selesa kalau aku yang mengalah. ecehhh. haha lari topik sebenarnya, aku memang dah deactive FB aku tu sebab aku rase benda alah tu mendatangkan lebih banyak keburukan daripada kebaikan…