Posts

Showing posts from June, 2016

Pre-ramadhan gathering

Image
Assalamualaikum. Dah tinggal 10 hari terakhir dah ramadhan tahun ni. Alhamdulillah better dr tahun lepas. Sebelum ramadhan aritu,family atok aku ada buat kenduri tahlil arwah. So semua anak cucu balik kampung. Yang aku suka bila gather kat rumah atok ni,semua jadi riuh. Biasa aku akan datang dr siang sampai lah lepas habis kenduri tu. Sbb aku dekat kan. Nanti aku tolong lah apa yg patut. Selalu lah aku kena marah dgn makcik2 aku. Tapi aku paling tak suka bila org dtg lambat,pastu sibuk nak arah aku itu ini. Haiihh meluat den. Kita sesama sepupu kot,perlu ke arah aku buat itu ini sdgkan kau tak tahu aku dh berkenduri sjak pagi. Haa gtuuu. Like tak hormat lah usaha aku membantu. Eh dah megumpat plak. Haha eh tak ngumpat,saja ja meluah perasaan. Oh aritu sebelum majlis ada lah ambil gambar sesama satu family. Sbb dah alang alang semua ada kan. Bila hari raya maybe tak semua ada sbb balik kg lain. tp tu pun ada yg taknak bg kerjasama ckp alaa nanti raya kan boleh ambil. Memang lah bole…

Very quick hang out

Image
Hai. Assalamualaikum. korang dah tengok now you see me 2. Tadi ngau tetiba plan and ajak tengok cerita tu. Dengan Mel skali. Aku cam okay jelah since mmg aku tgok yg first. So expect mestilah best kan. So pergilah ktorg dalam pukul 830. Nak ticket 850 punya pasal,terbanglah tarawikh den. hehe Patutnya aku kena sampai awal and beli,walaupun rumah aku paling dekat,tapi sbb dah tersadai lepas buka and maghrib,lambat sikit lah sampai. 835 keluar rumah,840 aku dah sampai dah. Dekat kann. Tapi Mel lagi awal lah. Hmm so after tengok tu,aku rasa yg first lagi best lah. Yg ni mcm kelam kabut sikit jalan cerita dia,and mcm dah expect apa yang akan berlaku after. Haa gtu. Rushing sangat,ktorg sampai,terus beli ticket and masuk,then 2 jam dalam wayang,keluar terus balik. Ongtua sangat gaya lepak. hahaha So heres the selfie. Ema Ngau Mel

Ramadhan 2016

Image
Assalamualaikum. Sekejap je dah nak half ramadhan kan. So camne ramadhan korang? Alhamdulillah. Setakat ni masih penuh lah puasa aku. Biasalah pompuan kan. Hee eh,seriusly tak tahu nak type apa. Cells blogging aku dah semakin takde dah. Asal nak type je mengantuk. Kat office memang idak lah ada masa untuk berblogging bagai. Sekarang trend baju raya apa ek? Aku ingat nak back to basic je tahun ni. ala ala ayu gadis kampung gitewww. Miahaha oh ni time bbq aritu. Lepas tarawikh p buat bbq sampai tengah malam. Esoknya merana ngantuk. Oh,sekarang org puasa dah takde main mercun ke main meriam ke. Dulu time aku bebudak,lepas maghrin je bertebaran p main mercun segala. Laa niiii,main mercun sikit jiran tgok kau like kau baru lepas bunuh org tadi. Alahaiii. Aku bakar dlm bakul motor pokcik nak? Haa gitew. Menyams. Aku dok kampung kot. Bukan bandar. Kalau bandar,cam relevant lah sikit kot kannn. Soo boring. Takpelah. Fikir baik baik je bulan baik ni. Hehe 
okay lah. Azam kurus masih lagi tak ber…