Posts

Showing posts from February, 2012

ehh? dah jumpe lah.

Image
ahaiiii! assalamualaikum rakan maya. sangat bosan okayy hari nie. aku tak tahu nak buat aape dah nie. last-last, amek kettle, masak air and buat air vico tanpa susu. ohhh. sedapppnyaaaa! :)) okayy. aku tipu. tawar sebenarnya. huu

haa. aku sebnarnya tengah carik kerajinan yang tak jumpejumpe. kerajinan nak back to my beloved tudung bawal. aku asyik dok sarung tudung seploh hinggit tu aje la eyyy. bukan aku yang nak. tapi tangan nie yang berdesup tarik tudung tuh bile nak keluar. hee *alasan munasabah tak?

and at lastttt.. yesss! aku berjaya! jumpa dah kerajinan yang dok semunyik dekat bawah tilam sepanjang sem nie. ahahh *ape seyh??. okayy dah.
 tarataraaaaaa...


-------



-------








-------------












and lastlyyyyy.....




ehhhh.. sama lah cara kita gelak....


ahahaha! itulah cara compulsory roomate gelak. yang tengah tu my roomate yang cantik manis.. dah. ade rase nak join kelab gelak cengitu tak? heeeeeeeeeeeeee
okayy. have nice dayy people. tataa.

yang mana pilihan haty?

Image
assalamualaikum. haiiiiihhh.. lama dah entry nie ade kat dalam draft. lambat bebenor kerajin nak datang nak suruh hapdate. haha malassss! tapi, malas kali nie bersebab okayy. sebab ade test 4 berderet. alhamdulillah. semua dapat jawab. cume tetau ahh betol ke tak pon kan.. hee okayy. aku dah lari dari topik sebenar. nie lah bile dah rajin. banyak je benda nak cerita. *ecehhh..

engkorang mesty ada fesyen rambut idaman kan? macam nak buat ini, itu, nak potong style nie, style artis tu. wahhh! ke aku sorang je yang ade naluri macam tu. haha okayy tak lawak.


haa.. engkorang tengok! uhhhh.. gigitgigit bantal aku tengok rambut SeGo nie. suke wohhhh.. tebal mengurai,berblown, berwave bagai.. nak yang macam nie! lawakan. no wonder aku cakap lawa. sebab aku memang minat dia dah berkurun lamanya. so,kalau korg tak suke takpe.. kite ke gmbar seterusnyaa..

haaa.. yang macam nie laa.. santekkkkk an? nak buat ahhh.. haha hover jek. ntah bile rajin and duet berlambak nak buat semua nie. tapi serius suk…

hoii. encik satu.

Image
assalamualaikum. maaf. entry kali ini mungkin berbaur ugutan kemarahan. erggghhhhh!! hallo encikk. geram lah dengan kau. jangan tanya aku kenape aku malas nak hang, nak text, nak gaduh dengan kau. sebab kau dah tahu jawapan aku haritu kan? selagi kau tak mintak maaf dengan kekasih kau, malas nak geng ngan kau. ahaha. haruslah touching. sebab aku taknak kekasih kau anggap aku orang ketiga okayyy. aku taknak nanti dia datang nak main tariktarik rambut dengan aku. sila take note.

apelah kau. mane boleh buat macam tu. she still yours. ape kaitan kau cakap aku lain dengan dia? memang sah2 lah ktorg lain sebab aku memang datang dari planet lain. wewewe. ape kaitan kau cakap aku sopan compare dengan dia? hallo boyy. mase firstyme kau dengan dia dulu kau takde rase nak ubah dia ke? be a man, tolong guide dia kalau kau rase dia tak betul. bukan susah.

" aku tahu kau taknak terima aku. aku tahu cinta kau pada yang lama lagi"
haa.. yang nie ape benda nie? aku memang dah cakap kat kau kan…

nah. best kot.

Image

egokah aku??

Image
egokah aku bila menolak semula lamarannya? padahal.. nak je type lajulaju cakap, ye saya setuju! takpon rase nak amek flight pergi depan pintu rumah dia terus ajak kawen.. haha *sila pitammm..


egokah aku bila tak lagi mengukap kata cinta? sedangkan di haty separuh merana.. luaran dah macam orang gila.. haha


egokah aku bila menahan diri dari menghubunginya? in reality, jari asyik masuk contact, search nama dia pastu tekan menu. tak jadi. huu


egokah aku bila purapura gembira?  walhal, nangis diamdiam bawah bantal gebu and bila rumate tya cakap" nie haaa.. novel nie sedeyy"


egokah aku bila katakan aku dah lupakan dia? in facts, bangun tidur,berak,kencing ingat dia..*erkkkk..


egokah aku bila mulut menyuruhnya pergi? in reality, setiap sujud rakaat terakhirku mendoakan kami bersatu.. doa dengan menyebut namanya..



ya Allah. berdosakah aku tidak ikhlas melepaskannya?
dear you girl, im really sorry. until now, he still mine in my heart. please, give me some time.



tenanglah wahai haty. tabahlah wa…

randomlyyy.

Image
i dont know. entahh. seems cannot forget yet. rase rindu dekat dia. yeahh. ofcoz. ive let him go. but, letting someone go does not means you are totally forget about him. i admit it. letting him go, but deep inside i still standing there, waiting for him to grab my hand, kiss it, then with tears, say that he loves me. yahh. dreaming ofcoz. will never happen. *touchinggg


boleh tak macam nak cakap kuatkuat kat telinga dia. nak jerit cakap. ' AKU SAYANG KAU LAH, ROMEO!'
ahhh. yess. romeo. jatuh cinta dengan romeo susah. susah nak letak kepercayaan. entahh. he such my mr. right. taknampak org lain dah selain dia. aku rase dia powerful. sebab ayat memang bagi aku melting selalu. huu

he moves on his own wayy. sebab tu aku suke kot. even dia buat aku macam doll dia. buangbuang campakcampak. tapi, selalu jugak belaibelai,mainmain. yehhh. doll. jangan cakap korg tak pernah buat macam tu kat doll korang. haha. well, back there aku rase aku ialah doll dia. okayy ape dari bantal busyukk.…

tiba tiba

tibatiba aku rindu kau. tibatiba tangan aku gatal nal stalk kau. tibatiba aku hiba.
tibatiba mata panas. tibatiba aku kuat semula. dengan mengatakan....
"ehh, ape seyhhhh?"
jari bawak mouse pergi ke sudut kanan laptop. dannnn.. bummm!
tutup lagi baikk.

trip with da precious one..

Image
assalamualaikum. hamboii. lame benor aku berangan nak update blog nie. tapi, asyik tidur je. aku pon tak faham lah. internet everytime ade. sbb aku pergi pandaipandai masuk line wireless lain. so, wifi sangat laju macam air. ntah ape nath buat aku malas sangat nak dok type ketak ketuk update blog. hailaaa. makin tua makin malas. manusiaaa....

malas ahh.. (see,malas lagi!) nak type panjang lebau. aku nak cerita pasal trip aku ke shah alam --> penang --> johor yang macam orang gile tak ade kerja tyme cuti raya cina arytuh. haha tapi, keluar duet tiket jek kot. accomadation sume free. besttt!

first pukul 1045 malam after habis test akaun aku keluar uitm naik bus, pergi railway station. tunggu train kitorang ke kayell central pukul 2 pagi. bagai nak sengal kaki aku pergi jalan 1 segamat tu pukul 11malam pergi cari tempat makan. seriuss scary kot. tapi, buatbuat berani konon takde orang jahat malam tu. hahaha terpaksa positive sebab perut dah bunyikbunyik. dah tu, nak kene tunggu tra…