painful but cute.

Selepas dua tahun bersama. satu pasangan girlfriend dan boyfriend break up. one day, si girlfriend jalan dekat shoppin mall. dan ternampak bekas boyfriend with his wife. time si girlfriend nak pass by his ex boyfriend. dia dengar the husband and wife tengah argue pasal sumting.

" awak nie. mesti tertinggal. dah saya kene bayar. "

bekas boyfriend dia senyap dan melalui air muka, dia nampak sedih kena marah dengan wife. ex boyfriend dia tu tak perasan pon yang dia baru pass by mereka. then, si girlfriend cakap dalam hati.

" nie mesti dia terlupa bawak wallet dia. haissh. dah kahwin pun masih sama. lain kali, letak lah dekat handbag wife before keluar kereta, macam selalu. mesti tertinggal dekat bawah kerusi driver"

si girlfriend seka airmata dan terus berlalu meninggalkan mereka. aku pernah berharap dan bermimpi menjadi reminder kau bila kau terlupa sesuatu. macam yang kau lalui tadi. takpelah, semoga jodoh berkekalan.

cerita ialah rekaan semata. idea semasa susah hati.
berfikir mungkin akan alami sendiri nanti.
masyaAllah. jauhkanlah.
takut takde kekuatan melihat kekasih,
muhamad afiq hafizuddin.

Comments

  1. nama saya salah. Muhammad Afiq Hafizuddin. double 'm' pada muhammad.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

emalia sis.

wedding theme for Lyana Hisyam.

Ramadhan 2016