puppy love @ cinta monyet

Salam Semua..





Nah.Sure sangat majoriti daripada kita,semua pernah terlibat dengan this kind of words,PUPPY LOVE @ CINTA MONYET.Sebagai seorang remaja yang normal dan berperasaan terhadap kaum lelaki @ perempuan,mesti pernah melibatkan diri dengan keadaan yang agak menyesakkan pada zaman sekolah mereka.Haha.

Aku sure sangat hampir kesemua,biar aku tekankan disini,HAMPIR kesemua remaja sekolah ada pasangan masing2. Ni dah macam perkara yang wajib terjadi kepada setiap sekolah menengah diseluruh dunia.chehhh....macam aku seidik je..hehe...


Hmm,mase couple kat zaman remaja or kt skola nie macam-macam dah kita buat.Kadang2 ada idea gila yang agak boleh diterima akal contohnya,keluar ke hospital sama2 kerana nak dating,tumpang keluarga orang lain untuk keluar outing just kerana waktu outing perempuan & lelaki berbeza, and sanggup beli tiket balik kampung lewat semata2 nak dating.Wahhhhhhh,bahagia yang teramat la kan masa tue..haha..ops lupa..apa yang aku terangkan tadi hanya brlaku kat student berasrama.Untuk sekolah menengah harian aku blom sempat nk buat research..hihi...

Kebanyakkan waktu free kt skola tue semuanya mesti dihabiskan bersama2 laaa kan..kadang2 xde waktu free pun,snggup curi2 utk dijadikan waktu tue free..lagi2 utk sambut hari2 yg penting,contohnya anniversary,monthniversary(ada ke..??),birthday masing2 and termasuk laaa valentine day(yang ni aku x terlibat,hehe).Ada2 je laa idea kita semua nie kan,beli kek laa,pegi sambut senyap2 kt blakang kelas,order mcd n then makan sama2 kt kelas paling hujung kt tingkat 4 and macam2 lagi laa idea yang aku pernah dengar..




Tapi ramaikan yg menentang puppy love nie,nak2 makcik2 + cikgu2 yang nak kite brjaya tue.Adakah puppy love ini 1 masalah??nah,nie kadang2 kite sendiri yang buat benda nie jadi masalah.Benda nie sebenarnya x laaa sampai boleh buat result kite lingkup tertonggeng.Patut nya buat laa benda nie sebagai perangsang utk brjaya.Compete with each other.Pupuk rasa segan bila kte kalah dengan pasangan.And pasangan yang pandai tue jangan laa dok pandang serong pada yang lemah.Support each other!!


So,puppy love is not a crime tapi jangan laa terlalu obses sehingga terlupa study.Apa??aku sokong sebab aku terlibat?haha..boleh diterima jgk.Tapi bukan la kerana pernah terlibat semata2,ini berdasarkan soalan2 yang pernah aku tanya kt kawan2.Masing2 ada pengalaman sendiri kan,so klu x setuju dgn aku.Boleh laa ignore sbb ini tiada kaitan dengan sesapa.Just my another post..


I DO LOVE MY PUPPY LOVE.Rasa seronok bila teringat baliik.Its just my past time.Thanks to all of them especially kepada insan yang terlibat dlm kesenyapan selama 2 bulan..hihi..apa masalah kita masa tue,sampai sekarang aku x dapat jawapan..^___^






P/S :BERCINTA PADA YANG SUDI,BERKASIH PADA YANG SAYANG..hargailah sesiapa yang mencintai kamu dan jangan la biarkan diri kamu dijadikan seperti tunggul kayu or batu bata..hihi.Aku yakin menjadi seorang tunggul akhirnya buat kita bosan diperlakukan sebegiitu..so,give up ke??dont know.Depends....


Thanks for reading..^____^

Comments

Popular posts from this blog

emalia sis.

wedding theme for Lyana Hisyam.

Boring Saturday